Bekir Aksoy Kimdir

Bekir Sıtkı Aksoy (d. 18 Mart 1969, Ankara) Türk aktör.

Bekir Aksoy, polis memuru bir babanın oğlu olarak 18 Mart 1969’da Ankara’da dünyaya geldi. Babasının emniyet müdürü olmasından dolayı üniversiteye kadar olan öğrenimini Türkiye’nin farklı illerinde tamamladı. Ardından girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun oldu (1992). İlk rolünü konservatuvarın ilk yılında Devlet Tiyatrosu’nda Cüneyt Gökçer ile beraber “Damdaki Kemancı” oyununda küçük bir rolle aldı.

Dormen Tiyatrosu, Kent Oyuncuları ve Prodüksiyon Tiyatrosu gibi topluluklarda Haluk Kurtoğlu, Zafer Ergin, Haldun Dormen, Kamuran Usluer, Sevil Öztekin, Nevra Serezli, Gülriz Sururi, Yaman Okay, Meral Okay ve Cüneyt bekir aksoyTürel gibi birçok ünlü isimle çalıştı.

Bekir Aksoy ilk televizyon dizisi rolünü Ömer karakterini canlandırdığı Yaz Evi adlı dizide aldı (1993). İzleyen yıllarda birçok sinema filmi ve TV dizisinde yer almış olan Aksoy, Doktorlar (2009) adlı dizide kalp damar cerrahı Suat karakteriyle popülerliğini artırdı. Son olarak Aşk Zamanı (2015) adlı dizide rol aldı.

Özel yaşamı
Manken Derya Çavuşoğlu ile bir evlilik (e. 2013 – b. 2017) yaşamış olan Bekir Aksoy, Emir adında bir erkek çocuk babasıdır.

Filmografisi

  • Aşk Zamanı 2015
  • Salih Kuşu 2013
  • Hayatımın Rolü 2012
  • Yahşi Cazibe 2011-2012
  • Türk Malı 2010
  • İpucu Kriminal (Program Sunucusu) 2010
  • Doktorlar 2006-2009
  • Kadirşinas 2004
  • Omuz Omuza 2004
  • Ömerçip 2003
  • Aşkları Ege de Kaldı 2002
  • Abdülhamit Düşerken 2002
  • Ağlayan Kadın 2000
  • Bir Demet Yerli Film 2000
  • Bize Ne Oldu 1999
  • Sakin Kasabanın Kadını 1997
  • Yasemin 1997
  • Nefes Alamıyorum 1996
  • Çiçek Taksi 1995
  • Zirvedekiler 1993
  • Yaz Evi 1993